سفارش تبلیغ
صبا ویژن

افسردگی چیست؟ درباره پیشگیری از آن چقدر می دانید؟

افسردگی یک نوع اختلال حالت (خلق) است که منجر به احساس مداوم ناراحتی و از دست دادن علاقه می شود. همچنین به نام های افسردگی عمیق، اختلال افسرده کننده عمیق و افسردگی بالینی نیز خوانده می شود که بر چگونگی احساس، فکر و رفتارتان تاثیر می گذارد و می تواند باعث انواع مختلفی از مشکلات حسی و فیزیکی گردد. ممکن است در انجام کارهای روزمره تان دچار مشکل شوید، و افسردگی ممکن است شما را به این حس برساند که زندگی ارزش زیستن را ندارد.

افسردگی چقدر شایع است؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) منبع معتبری را تخمین زده که 8?1 درصد از بزرگسالان در سنین 20 سالگی و بالاتر از سال 2013 تا 2016 هر سال دو دوره زمانی دو هفته ای دچار افسردگی شده اند.

این اختلال در زنان درصد شیوع بیشتری نسبت به مردان دارد. شاید یکی از دلایل این باشد که زنان بیشتر در مورد ناراحتی خود صحبت می کنند و یا احساساتشان را بیشتر بروز می دهند. اغلب مردانی که دچار افسردگی می شوند برای اینکه خودشان را بیمار نشان ندهند درباره ی آن صحبت نمی کنند.

میزان شیوع اختلال افسردگی اساسی در زنان 10 تا 25 درصد و در مردان 5 تا 12 است.

ممکن است شیوع افسردگی در بعضی از کشورها زیادتر باشد که از جمله دلایل آن میتوان به فقر، فقر غذایی، مصیبت های طبیعی و چیزهای دیگر اشاره نمود.

انواع افسردگی را در اینجا بخوانید 

تشخیص افسردگی چگونه است؟

برای تشخیص اختلال افسردگی آزمایش واحدی وجود ندارد. اما متخصص می تواند براساس علائم و ارزیابی روانشناختی، تشخیص اختلال را انجام دهد.

در بیشتر موارد ، متخصص یک سری سؤال در مورد خلق و خو، اشتها، الگوی خواب، سطح فعالیت و افکار فرد خواهد پرسید. از آنجا که افسردگی می تواند با سایر مشکلات سلامتی مرتبط باشد ، ممکن است متخصص توصیه به معاینه جسمی را داشته باشد (مانند آزمایش خون ،تیروئید و در صورت لزوم  MRI). بعضی اوقات مشکلات تیروئید یا کمبود ویتامین D می تواند علائم افسردگی را ایجاد کند.

یکی از راههایی که در تشخیص سطح و نوع این بیماری بسیار کمک کننده است تست افسردگی یک (BDI) است. (شما می توانید این تست را در سایت انجام داده و تفسیر تخصصی بسته به شرایط خودتان از متخصص دریافت نمایید.)

علائم افسردگی را نباید نادیده گرفت. اگر روحیه فرد بهتر نشده یا بدتر شده است، باید از متخصص کمک بخواهد. افسردگی یک بیماری روانی جدی است و خطراتی ناشی از عوارض آن دارد.

جلوگیری از افسردگی

بسیاری از روش‌هایی که برای راه‌های کاهش افسردگی مطرح شد برای جلوگیری از افسردگی نیز می‌توان از آنها استفاده کرد اما اگر احساس می‌کنید در معرض افسردگی قرار دارید بهتر است با روانشناس در ارتباط باشید تا بتوانید از مبتلا شدن خود و حتی اطرافیان خود به افسردگی، جلوگیری کنید.

راه‌های کاهش و درمان افسردگی

درمان افسردگی می‌بایست با کمک روانشناس صورت گیرد اما با روش‌های زیر می‌توان موجب کاهش افسردگی شد:

ورزش و پیاده روی که موجب ترشح هورمون آندورفین می‌شود.

گوش دادن به موسیقی‌های شاد

معاشرت با افراد شاد و شوخ طبع و متعاقباً عدم معاشرت با افراد افسرده

مسافرت و لذت بردن از طبیعت

حل کردن مساله و کاوش ذهنی

فکر نکردن به گذشته و سرگرم کردن خود

تغییر دکوراسیون خانه یا محل کار

مشارکت در انجام کارهای خیر و خداپسندانه

انرژی و تفکر مثبت داشتن

در حال زندگی کردن

مدیریت زمان و برنامه داشتن برای زندگی

عدم توقع نابجا و بیش از حد از خود و دیگران

انجام دادن کارهایی که دوست داریم آنها را انجام دهیم.

عدم مصرف مشروبات الکلی، دخانیات و مواد مخد

در این روزهای کرونایی بیشتر مراقب افسردگی در سالمندان باشیم.

منابع:

https://www.mehrnews.com/news/4614710/%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AC%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%84%D9%88%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C


https://tavandarman.com/depression/